Sfeer en Warmte
Haardenbouwer sinds 1995
+31 (0) 593 52 67 15
info@warmtewereld.nl

Duurzaam wonen

Mensen kunnen niet zonder warmte. Vuur maken wordt al vele eeuwen gedaan en is toch ook nog helemaal van deze tijd, juist nu de opwarming van de aarde en het milieu belangrijke thema's zijn.

Daar waar Nederland vooral gericht was op het verwarmen met gas, is in de landen om ons heen het stoken op hout al lang heel gebruikelijk. Het stoken van hout is duurzaam en kan een onderdeel zijn van het totale warmteplan.
De ontwikkeling van materialen heeft niet stilgestaan. Er zijn tal van mogelijkheden om de warmte van hout vast te houden in de woning.
Warmteaccumulerende kachels slaan de warmte op in steenachtig materiaal, bijvoorbeeld vuurbeton of speksteen. Het is mogelijk om door het aanbouwen van een warmteopslagmodule deze capaciteit te vergroten.
Ook het koppelen van kachels aan de centrale verwarming is een optie.

Een houtgestookte fornuis maakt je onafhankelijk van een andere energiebron.
De brandkamer van het houtgestookte fornuis is zo gebouwd dat er weinig rookgassen en weinig as geproduceerd wordt. De warmte wordt optimaal gebruikt om de kookplaat en de oven te verwarmen. Afhankelijk van het type is een koppeling van het houtgestookte toestel aan cv mogelijk.

Fornuis

Wilt u meer informatie of een kijkje nemen in onze showroom?

Neem dan gerust contact met ons op.

Contact