Sfeer en Warmte
Haardenbouwer sinds 1995
+31 (0) 593 52 67 15
info@warmtewereld.nl

Woonwensen

Voor ons is een hoogstaande kwaliteit van groot belang. Dit waarborgt een mooi vuur, een veilige installatie en langdurig plezier van de haard.
Het vuur moet passen bij uw persoonlijke wensen: een sfeerpunt in de woning of ook een wezenlijk deel van de verwarming.
In een persoonlijk gesprek in onze showroom stellen wij samen met u vast wat voor ‘stoker' u bent.
U kunt alvast nadenken over vragen als

  • Stookt u vaak of af en toe
  • Moet de kachel na het aansteken snel warmte geven
  • Moet de kachel na het stoken nog warmte blijven geven
  • Welke ruimte moet de kachel verwarmen
  • Hoe zit het met een rookkanaal

Als de functie is vastgesteld, kan er nagedacht worden over de vorm.

Op basis van een bezoek thuis, in de nieuwe woning of aan de hand van bouwtekeningen wordt een maatwerk offerte gemaakt.

Houtkachels

Met houtkachels worden de vrijstaande modellen bedoeld. Ook wel wordt de term haardkachel of houthaard gebruikt. De kachel wordt altijd alleen maar gestookt met hout. De ontwikkeling van de techniek van de houtkachels gaat nog steeds door. Wij hebben er voor gekozen om alleen die kachels te plaatsen die beschikken over een zeer goede verbrandingstechniek. Dit betekent dat ze een energieklasse A of A+ hebben. Daarmee voldoen ze aan eisen van ECODESIGN voor wat betreft de emissie.

De vrijstaande haarden kunnen een stalen, een gietijzeren, een (spek)stenen of vuurbetonnen afwerking hebben. Belangrijk is wat u mooi vindt en waar u de kachel voor gebruikt. 

Focus Haarden

Focus haarden hebben een zeer bijzonder design.
In onze showroom kunnen wij u één van de nieuwste modellen brandend laten zien: de Slimfocus. Een draaiende smalle kolom, hangend aan het plafond.

Dit nieuwe ontwerp heeft een optimale gesloten verbranding, op hout of op gas. Het heeft hiervoor de German Design Award Gold 2017 gewonnen.

Inbouwhaarden

Zoals het woord al zegt wordt een inbouwhaard ingebouwd in een kolom. Omdat u of uw architect het uiterlijk van de kolom zelf kan ontwerpen, is elke haard uniek. De toestellen zijn in verschillende modellen te krijgen: horizontaal en verticaal, hoekhaarden of driezijdige ruiten.

De haarden die wij in ons programma hebben, zijn allemaal van hoogstaande kwaliteit. Onze showroom verwarmen wij met een haard van Brunner met extra warmteaccumulatie.

Voor wie niet op hout wil of kan stoken is een gashaard een goed alternatief. De haarden van Bellfires hebben een mooi vuur en zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Brunner haard

Fornuis en pizzaoven

Heerlijke gerechten van een houtgestookt fornuis of pizzaoven. Als je het eenmaal hebt ervaren wil je niets anders meer.

Warmte Wereld introduceerde jaren geleden het houtgestookte fornuis van Pertinger in Nederland: een prachtig modern design van zeer goede kwaliteit en met de nieuwste innovatieve techniek. In verschillende maten en uitvoeringen te krijgen, zowel vrijstaande als fornuizen die ingebouwd kunnen worden.
De brandkamer van het houtgestookte fornuis is zo gebouwd dat er weinig rookgassen en weinig as geproduceerd wordt. De warmte wordt optimaal gebruikt om de kookplaat en de oven te verwarmen. Afhankelijk van het type is een koppeling van het houtgestookte toestel aan cv mogelijk.

Door te koken op een houtgestookt fornuis wordt het gebruik van fossiele brandstoffen verminderd en de verbranding van hout is CO2 neutraal. Het maakt dat je voor het bereiden van de maaltijd onafhankelijk bent van energieleveranciers.

De Iron Dog 6 is een gietijzeren fornuis dat niet misstaat in de woonkeuken. Stelt u zich voor dat u al met uw gasten aan tafel zit te genieten en dan het stoofgerecht direct van het fornuis op tafel kunt zetten.

Wilt u mooie pannen gebruiken op deze fornuizen kijk dan naar de gietijzeren pannencollectie van Morsø. U kunt ze ook komen bekijken in onze showroom. Of wat dacht u van het zelf bakken van pizza's in de steenoven

Houtkachel

Wilt u meer informatie of een kijkje nemen in onze showroom?

Neem dan gerust contact met ons op.

Contact